«Floatel Superior» til Kvitebjørn

Publisert 13. mai 2013
Statoil har fått Petroleumstilsynets (Ptils) samtykke til bruk av den flyttbare boliginnretningen «Floatel Superior» på Kvitebjørn.

,

Kvitebjørn-feltet ligger øst i Tampenområdet i den nordlige delen av Nordsjøen. Feltet er bygget ut med en bolig-, bore- og prosessinnretning på bunnfast stålunderstell på ca 190 meters havdyp. Produksjonen startet i 2004.

Det skal gjennomføres modifikasjonsarbeider på innretningen, blant annet for tilkopling av Valemon-feltet, samt forskjellige vedliholdsaktiviteter. For å innkvartere nødvendig personell under disse arbeidene, har Statoil søkt om å ta i bruk den flyttbare boliginnretningen «Floatel Superior».

Arbeidene er planagt ferdigstilt i løpet av oktober 2013. For å ta høyde for mulige uforutsette forhold har Statoil søkt om samtykke til bruk fram til 10. januar 2014.

«
Floatel Superior» ble ferdigstilt i mars 2010 ved Keppel FELS shipyard, Singapore. Innretningen opereres av Floatel International AB (FIAB) i Gøteborg. Den er registrert på Bermuda og har klasse i DNV. Innretningen fikk Ptils samsvarsuttalelse (SUT) i desember 2010.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger