Publisert 4. februar 2000

«Floatel Superior», Floatel Internationals første boligplattform, blir liggende ved Westcon i ølen til over jul. Plattformen mangler fortsatt godkjenning av Petroleumstilsynet.

FORTSATT På WESTCON: «Floatel Superior».
(Foto: FLOATEL INTERNATIONAL)

Alle innretninger som skal brukes i petroleumsindustrien må ha en såkalt samsvarsuttalelse (SUT), en godkjenning, fra Petroleumstilsynet, om at de svarer til norsk regelverk. Det har «Floatel Superior», fra ferske Floatel International enda ikke sikret seg. Plattformen skal til Talismans Yme-felt for å støtte opp om installasjonsarbeidet av den nye produksjonsplattformen på Yme-feltet. Foreløpig ligger Yme-plattformen også til kai, i Stavanger, og venter på godt langtidsvarsel, noe som vil tidligst skje om ti dager.

– Ptil har ikke gitt sin Samsvarsuttalelse, sier pressetalsmann Ole Johan Faret i Petroleumstilsynet til Stavanger Aftenblad om «Floatel Superior».

årsaken skal være at tilsynet ikke har fått den nødvendige dokumentasjonen fra Floatel International. Plattformeieren tror likevel det skal gå greit å få godkjenningen tidsnok.

– Vi jobber med disse spørsmålene hele tiden, sier prosjektsjefen hos Floatel International, Henrik Woodbridge, til avisen, og sier at det ikke ser ut til at selskapet vil ha vanskeligheter med å imøtekomme Petroleumstilsynets krav før plattformen skal til Yme.

Alt arbeid som skal utføres av Westcon på «Floatel Superior» skal nå være gjennomført, men plattformen blir liggende i ølensvåg inntil videre. Westcon skal få bruke kranene om bord på boligenheten til å gjøre noen løft til kai på Westcon.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger