Flyndre og Cawdor godkjent

Publisert 30. mai 2014

– Første olje er ventet fra Flyndre i 2016, sier pressekontakt Daniel Canty i Maersk Oil UK Limited.

,Maersk Oil UK Limited har fått godkjenning fra britiske og norske myndigheter for å utvikle Flyndre og Cawdor -feltene. Olje- og energidepartementet har etter vedtak fattet av Kongen i statsråd 23. mai godkjent plan for utbygging og drift (PUD) av oljefunnet Flyndre i Nordsjøen. Maersk har også fått godkjenning fra britiske myndigheter.

Feltene ligger ca. 293 km sørøst for Aberdeen i blokkene 30/13 og 30/14 i britisk del av Nordsjøen (Flyndre og Cawdor) og blokk 1/5 i den norske delen av Nordsjøen (kun Flyndre).

Flyndre ble oppdaget i 1974 og ligger på delelinjen mellom norsk og britisk sektor. Cawdor ble oppdaget i 2008.

Feltene vil bli utviklet sammen som en subsea tieback til Talismans Clyde-plattform. Flyndre skal bygges ut som en enkel produksjonsbrønn, mens Cawdor skal i første omgang bygges ut med en enkel produksjonsbrønn, med mulig utvikling av ytterligere to brønner basert på ytelse i feltet.

Som operatør for utbyggingen har Maersk Oil UK Limited en 59,966 prosent eierandel i Flyndre og en 60,6 prosent andel i Cawdor.

30 millioner fat
– Første olje er ventet fra Flyndre i 2016 og Cawdor i 2017, sier pressekontakt Daniel Canty i Maersk Oil til Petro Media News.

Flyndre-brønnen er ventet å nå en topp på rundt 10.000 fat oljeekvivalenter per dag, og Cawdor forventes å nå en topp på rundt 5000 fat per dag.

Totalt utvinnbare ressursene er ventet å være ca 30 millioner fat oljeekvivalenter for den første utbyggingsfasen, med ytterligere oppside avhengig av ytelse og videre faseutvikling.

Maersk Oil UK Limiteds investering i feltutbygginger er forventet å bli ca GBP 300 millioner.

Partnere i Flyndre er Maersk Oil UK Limited (59,966 prosent), Talisman Sinopec Energy UK Limited (20,678 prosent), Talisman Sinopec North Sea Limited (3,856 prosent), Maersk Oil Norge AS (13,694 prosent), Statoil Petroleum AS (1,031 prosent) og Petoro AS (0,775 prosent). Partnere i Cawdor er Talisman Sinopec Energy UK Limited (35,17 prosent), Talisman Sinopec North Sea Limited (4,23 prosent) og Maersk Oil UK Limited (6,.6 prosent).

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger