Publisert 24. august 2007

Siemens og Sevan Marine har nå konseptet klart for et flytende gasskraftverk i nærheten av gassfeltene på Haltenbanken. Gasskraftverket kan være lønnsomt også med CO2-rensing.

Sevan Marines sylinderformede
produksjonsenhet. Ill.: Sevan Marine

Etter omfattende studier presenterer Siemens og Sevan Marine nå konseptet for et 540 MW gasskraftverk som kan ligge tett inntil gassfeltene på Haltenbanken.

Anlegget kan ifølge ukebladet tu.no forsyne både offshoreinstallasjoner og Midt-Norge med kraft, og kan være på plass innen tre år.

Konseptet inkluderer rensing av CO2 som kan injiseres direkte ned i reservoaret.

Sevan Marine vil ifølge tu.no ikke offentliggjøre de totale kostnadene for anlegget, men selskapet understreker at gasskraftverket kan være lønnsomt uten offentlig støtte.

– Vi har foreløpig jobbet uten forutsetninger om statlige subsidier. Og tallene våre viser at løsningen vil ha krav til strømpriser som er sammenlignbare med landbaserte gasskraftverk, også når man inkluderer kostnadene knyttet til CO2-rensing, sier Frederik Major, visepresident i Sevan Marine.

Sevan Marine og Siemens hevder overfor ukebladet at flytende gasskraftverk vil være en bedre løsning sammenliknet med de omstridte planene om nye kraftlinjer som er lansert av Statnett.

– Dette er en innovativ og fleksibel løsning som i stor grad adresserer hovedutfordringen for Midt-Norge. Den sørger for levering av betydelige mengder energi til kraftnettet uten tilhørende store utslipp av klimagasser, sier Per Otto Dyb, administrerende direktør i Siemens AS.

Se også:
Reduserte klimautslipp med offshore gasskraft

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger