Publisert 4. februar 2000

Repsol Exploration Norge flytter borestarten av Darwin-prospektet i Barentshavet Vest.

Opprinnelig skulle den spanske operatøren og semien «Transocean Barents» spuddet letebrønnen i siste halvdel av desember, men dette er nå flyttet til månedskiftet januar/februar 2013.

Prospektet ligger under 323 meter med vann i utvinningstillatelse PL 531 , omkring 25 kilometer sørvest for Statoils Havis -funn. Formålet med letebrønn 7218/11-1 er å kartlegge hydrokarbonpotensialet i Palocene og Cretaceous i henholdsvis Torsk- og Kveite/Kolmule-formasjonene. Førstnevnte er en 40 meter tykk sone med potensiell oljesand på rundt 1.512 meters dyp, sistnevnte en 160 meter tykk sone på 1.598 meters dyp.

Selskapet har ikke sagt hva de jakter, men har tatt utgangspunkt i olje av samme type som i Realgrunnen, den samme som i det ene Goliat -reservoaret, samt gass, i sine risikovurderinger/utslippsscenarioer. Brønnen skal forøvrig bores til en total dybde av ca 2.540 m målt fra boredekket under en operasjonen estimert til 50 døgn. Etter at all datainnsamling er gjennomført, vil brønnen bli plugget tilbake med sement. Repsol planlegger ikke noen tradisjonell produksjonstest med brenning av hydrokarboner.

Partnere i PL 531 er Repsol (operatør – 20 prosent eierandel), Talisman Energy Norge AS (25 prosent), Concedo ASA (20 prosent), RWE Dea Norge AS (15 prosent), Marathon Oil Norge AS (10 prosent) og Det norske (10 prosent).

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger