Flytter fra «Drilling Bay» – nå har de riggene rett utenfor vinduet
Redaksjon
23. november 2018
Foto: Thomas Bergstøl
Flytter fra «Drilling Bay» – nå har de riggene rett utenfor vinduet
Redaksjon
23. november 2018

Tekst: Thomas Bergstøl

Den tradisjonsrike oljeservice-aktøren On & Offshore Services, fra anerkjente «Drilling Bay» i Korsvikfjorden, flytter nå til nye lokaler i Kristiansand Havn i Kongsgård.

Administrerende direktør Terje Uleberg er svært fornøyd med flyttingen og selskapets nye fasiliteter.

– I Korsvikfjorden lå vi i nærheten av MH Wirth og NOV, og var slikt sett tett på markedet. Men vi ville flytte til Kongsgård slik at vi kunne være så nærme kaifronten som mulig. Da vi kontaktet havnevesenet, fikk vi dem umiddelbart med på laget – og her står vi nå, med riggene rett utenfor vinduene våre og enkel adkomst til oppdragsgivere.

Uleberg mener flyttingen vil gi helt andre vekstforhold for selskapet fremover.

– Nå kan vi utvide tilbudet vårt innen modifikasjonsarbeid til både skip og rigger, samtidig som det blir enklere å ta inn utstyr fra installasjoner i Nordsjøen for overhaling. Spør du meg, mener jeg Kristiansand Havn med vår tilstedeværelse nå vil bli enda mer attraktiv, fortsetter han.

– Tidligere hadde vi ikke disse mulighetene, understreker han videre.

Bygger for fremtiden
Siden markedet falt i 2014 har selskapet vært gjennom flere år med røde tall i bøkene. De kommende årene ser likevel svært positive ut, mener Uleberg.

– Vi har snudd tallene for i år, og vi merker også at markedet har snudd for oss. Vi får stadig flere oppdrag og stadig mer å gjøre. Dessuten har vi hatt gode og tålmodige eiere med oss gjennom stormen de seneste årene.

Aktivitetsøkningen har også skapt behov for rekruttering. I løpet av 2018 har hele 18 mann fått faste ansettelser i heltidsstillinger i selskapet.

– Nå som vi er på plass på et nytt vekstområde skal vi ha en strategisamling med ledelse og styre slik at vi kan bli enige om veien videre. Jeg tror vi kommer til å ansette flere fremover, fortsetter en optimistisk Uleberg.

Vil bygge offshore-miljø i Kongsgård
Det tilflyttede havneområdet i Kongsgård er, ifølge Kristiansand Havn, en såkalt «Offshore Supply Port», altså en havneterminal som skal være tilpasset aktivitet fra offshore- og annen leverandørindustri.

Trond Sikveland, Eiendomssjef i Kristiansand Havn, er fornøyd med å få nye tilskudd til terminalen.

– Vi ønsker at havnen skal være et cluster og en tilrettelegger for offshore supply-virksomhet.

I dette bildet passer On & Offshore Services veldig godt inn, og det er en del av strategiplanen vår å fylle havna med aktører som dette.

– Hva gjør tilstedeværelsen av slike selskaper for dere?

– De vil helt klart bli en viktig del av havnas utvidede tilbud, samtidig som de vil bidra til å forsterke og bevare regionens tunge tradisjoner innen supply-segmentet.

I tillegg til On & Offshore Services, skal kranprodusenten Techano og Nor Lines også flytte inn på terminalområdet.

– Finnes det planer om å få flere aktører til OSP-terminalen utover disse?

– Foreløpig har vi ingen konkrete planer på trappene. Men vi ønsker alltid å strekke oss for å få til gode løsninger for offshore-virksomhetene i regionen vår, sier Sikveland.