Publisert 14. januar 2006

Helikopterselskapet CHC Helikopter Service, som daglig flyr norske oljearbeidere, har stikk i strid med den norske driftstillatelsen flyttet det norske operasjonssenteret til Skottland. Selskapet får nå sterk kritikk fra Luftfartstilsynet.

NTB

– Det kanadisk-eide helikopterselskapet flyttet i fjor sitt norske operasjonssenter fra Sola til Aberdeen uten å ha søkt om tillatelse. Luftfartstilsynet forlanger derfor at senteret snarest flyttes tilbake til Stavanger lufthavn, opplyser luftfartsdirektør Otto Lagarhus til Stavanger Aftenblad.

Overraskede inspektører fant selskapets lokaler på Sola tomme under en inspeksjon. CHC har samlet all sin europeiske virksomhet i Aberdeen.

Daglig leder for CHC Helikopter Service på Sola, Jacob Bae, vedgår at selskapet ikke har sendt noen formell søknad om overføring av operasjonssenteret. Han hevder likevel at Luftfartstilsynet var orientert muntlig om planene.

CHC Helikopter Service har anket kravet om å føre ledelsessenteret tilbake til Stavanger lufthavn inn for Samferdselsdepartementet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger