Publisert 4. februar 2000

FMC Technologies har signert en global allianseavtale med den amerikanske operatøren Anadarko Petroleum. FMC skal nå ta seg av brorparten av alle selskapets subseaoperasjoner.

Under kontrakten skal FMC Technologies , fra sitt hovedkvarter i Houston, ta ansvar for alle Anadarkos subseasystemer og life-of-field-tjenester over hele verden.

FMC var også det selskapet som i 1992 leverte utstyret som trengtes for Anadarkos aller første subseaprosjekt , North Garnet i Mexicogulfen. Siden den gang har selskapene blant annet samarbeider på gulfregionens største offshore gasshub , Independence , og Anadarko fikk også æren av å motta verdens første subsea brønnhode med trykkapasitet på 20.000 psi fra FMC .

– En allianse mellom FMC , Anadarko og dets underselskaper har i praksis vært i effekt siden 1992 på alle prosjekter relatert til Mexicogulfen. Denne nye avtalen utvider dette til å gjelde hele verden, deriblant Anadarkos nye funn i områder som øst- og Vest-Afrika. Anadarko har et ambisiøst dypvannsprogram , og vi er meget glade for å styrke vårt forhold gjennom denne alliansen, sier FMCs styreformann og konsernsjef John Gremp i en kommentar.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger