Publisert 4. februar 2000

FMC Technologies har inngått kontrakt med Total for 3,1 milliarder kroner i forbindelse med et prosjekt offshore Angola.

Selskapet skal levere undervannssystem til Clov-prosjektet, noe som innebærer blant annet 19 ventiltrær, 36 brønnhodesystem, kontrollsystem og sju manifoldsystem, skriver FMC i en pressemelding.

Utstyret skal leveres fra første kvartal i 2012, men selskapet skal i tillegg til fabrikasjon, også montere, teste og vedlikeholde undervannssystemene.

FMC skal også sørge for opplæring av personell både onshore og offshore, i tillegg til å sørge for rekruttering samt investeringer i lokale anlegg.

– FMC har erfaring fra prosjektene i blokk 17, inkludert Pazflor, Rosa og Girassol-feltene. Vi er fornøyd med at Total velger oss til å støtte dem i feltutviklingen, sier Tore Halvorsen, FMCs visepresident for globale subsea-system, i pressemeldingen.

Clov-prosjektet består av fire funn som ligger på dypt vann, på 1.370 meters havdyp utenfor Angola. Totals partnere er Statoil, Esso, BP og Norsk Hydro Dezassete.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger