Publisert 23. februar 2006

FMC Technologies offentliggjorde torsdag at selskapet har inngått en kontrakt med Statoil om subsea leveranser til Tyrihansprosjektet i Nordsjøen. Kontrakten har en verdi på ca 1,5 milliarder kroner.

Leveransene som inngår i kontrakten omfatter 13 undervanns ventiltrær, 5 bunnrammestrukturer med manifolder, et produksjonskontrollsystem samt installasjons- og vedlikeholdsverktøy. Første del av leveransen skal etter planen leveres i april 2007, og alt utstyr skal være på plass innen november 2008.

– Vi er glade for at vi er har fått muligheten til å levere utstyr og løsninger som kan hjelpe Statoil til å møte utfordringene sine i dette prosjektet, sier Tore Halvorsen, administrerende direktør i FMC Kongsberg Subsea. Han tror at dette krevende prosjektet vil styrke selskapets målsettinger om å være en langsiktig og konkurransedyktig leverandør til Statoil.

Kilde: PETROmagasinet

Tyrinansfeltet er et olje- og gassfelt som ligger 40 km sør av Åsgard feltet. Vanndypet i området er rundt 285 meter. Tyrihansfeltet vil kobles opp mot Kristin-plattformen der oljen og gassen vil bli prosessert.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger