Publisert 16. mai 2008

Verdensøkonomien er på randen av en nedgangstid og vil vokse med bare 1,8 prosent i år. Norge og andre rike land har et ansvar for å bidra til mer varig og bærekraftig vekst, mener FN.

NTB

Verdensorganisasjonen la fredag fram en halvårsrapport om de globale økonomiske utsiktene, der Norge sammen med Japan, Tyskland, Sveits, Nederland og Canada pekes ut som nøkkelland i utviklingen. De framvoksende økonomiene i Øst-Asia tas også med.

– Disse landene bør spille en avgjørende rolle i utformingen av en mer balansert og bærekraftig form for økonomisk vekst. De bør bruke en del av sine store oppsparte pengereserver til bedring av infrastruktur og sosiale tjenester, heter det videre i rapporten.

På kort sikt ser FN svært nøkternt på den globale utviklingen. Veksten på verdensplan i 2008 anslås nå til 1,8 prosent, en kraftig reduksjon fra de 3,8 prosentene som ble oppnådd i 2007, og neste år vil man neppe komme opp i mer enn 2,1 prosent.

En viktig årsak til den svake utviklingen er problemene i det amerikanske markedet for boliger og boliglån. Disse vanskelighetene vil fortsette å bremse den internasjonale veksten også i 2009, spår FN.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger