Publisert 22. mars 2006

Det kan det bli mange om beinet mot de antatte gullblokkene øst-nordøst for Goliat. At Statoils letebrønn på Uranus-feltet er knusktørr demper ikke interessen for de kystnære blokkene utenfor Vest-Finnmark, skriver Finnmark Dagblad.

«Eirik Raude» Foto: ENI

Informasjonsmedarbeider Edd-Magne Torbergsen i Statoil bekrefter at boringen med «Eirik Raude» på Uranus-feltet nord av Nordkyn er inne i en avsluttende fase.

Resultatet av boringen ligner det som er gjort i andre brønner i Barentshavet der det er boret rundt såkalte saltstokker. Det er registrert «spor av hydrokarboner», men de er trolig lekket ut for millioner av år siden.

De oppløftende resultatene fra ENI Norges boring på Goliat-feltet før årsskiftet har skapt ny interesse for blokkene som er utlyst i 19.-runden.

Spesielt knytter interessen seg til blokkene øst-nordøst av Goliat. Her er det utlyst fire blokker med en geologi som ligner svært på den som finnes på Goliat. Der ble det gjort et betydelig oljefunn i lag som tidligere har vært avskrevet som uinteressante.

Det er dette som nå har gjort at interessen for disse fire blokkene og en nærliggende blokk like øst for Tornerose nå er meget stor. Blokkene karakteriseres i forsiktige ordelag som «svært interessante». De mest optimistiske snakker om «gullblokker».

Det er i alt 24 selskaper som har søkt om utvinningstillatelser i 19. konsesjonsrunde. Det er ventet tildelinger av lisenser for 19. runden like etter at forvaltningsplanen for Barentshavet er presentert. Det vil si rundt påsketider.

De aktuelle gullblokkene ligger samtlige i områder fra 40 til 70 kilometer utenfor kysten. Dersom lekkasjene fra regjeringens drøftinger om Forvaltningsplanen stemmer, betyr det at ingen av dem blir berørt av en eventuell beskyttelsessone, som er antydet å komme 35 kilometer utenfor kysten, skriver Finnmark Dagblad.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger