Publisert 4. februar 2000

For å redusere kostnader har ledelsen i EMGS bestemt at selskapet skal restruktureres, noe som fører til 28 oppsigelser og 29 permitteringer i selskapet. Flåten blir også redusert.

Selskapet skriver i en børsmelding at flåten, på midlertidig basis, vil reduseres fra tre til to fartøy, og at 29 personer vil bli permittert og 28 vil bli sagt opp. I tillegg vil fire konsulentkontrakter også bli terminert.

– Selv om vi har lykkes i å redusere operasjonskostnadene våre i 2008 og 2009 må vi kutte utgiftene mer for å matche etterspørselen. Dagens reduksjon i arbeidsstyrken er en vanskelig avgjørelse å ta, og vi er klar over problemene dette skaper for våre ansatte, sier fungerende administrerende direktør Roar Bekker i EMGS.

– Vi tror at dette grepet er helt nødvendig og riktig å gjøre for å strømlinjeforme våre operasjoner og gjøre dem mer effektive og kommersielt orienterte. Disse grepene vil sikre en bærekraftig finansiell posisjon, samtidig som det gir selskapet mulighet til å respondere kjapt på økt etterspørsel, utdyper han.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger