Publisert 4. februar 2000

Brasilianske Petrobras har besluttet å droppe den kostbare planen for et flytende naturgassanlegg (FLNG) i Santosbassenget til fordel for en rørledning. Det ble for dyrt.

GASSAMBISJONER: Brasil vil produsere 102 millioner
tonn gass i året innen 2020.

«Vi har besluttet at det i perioden 2011-2015 vil være best å frakte gass fra pre-salt-områdene via rørledning til land, og ikke et FLNG-anlegg», sier den brasilianske olje- og gassgiganten i en pressemelding.

Det ligger i kortene av den opprinnelige FLNG-løsningen ville blitt uspiselig dyr. Eksempelvis vil operatøren Shells «Prelude FLNG» offshore Australia; verdens første LFNG-anlegg, med en kapasitet på 3,6 millioner tonn LNG i året, anslagvis koste over 18 milliarder dollar å bygge ut.

En rørledning vil koste en brøkdel og tar i bruk velprøvd teknologi, og Petrobras vil bestemme seg for hvor røret skal gå i løpet av oktober i år.

Petrobras har et offisielt mål om å øke sin hjemlige gassproduksjon fra 78 millioner tonn i 2015 til 102 millioner tonn innen 2020. Per 2010 produserte landet 55 millioner tonn gass.

Landet er derimot fortsatt fokusert på LNG, og har i dag to LNG-terminaler: Guanabara, med en kapasitet på 14 millioner tonn i året, og Pecem-anlegget, med en kapasitet på sju millioner tonn. En tredje er under bygging i Bahia, med planlagt oppstart i September 2013 med en kapasitet på linje med Guanabara, og en fjerde er på tegnebrettet, melder ArgusMedia.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger