Publisert 4. februar 2000

For lite kommer Nord-Norge til gode av aktiviteten på Aasta Hansteen-feltet, mener Nordland Venstre.

Fylkespartiet er ikke fornøyd med utredningen som Statoil har presentert i forbindelse med planleggingen og drift av gass- og kondensatfeltet Aasta Hansteen, skriver Harstad Tidende .

De lokale ringvirkningene i nord er for små, både med hensyn på aktivitet og verdiskaping. Derfor kommer Nordland Venstre til å fremme et forslag i forbindelse med Nordland fylkestings uttalelse til konsekvensutredningen:

«Fylkestinget i Nordland ser det som svært viktig at Aasta Hansteens driftsorganisasjon er støttet av en områdeledelse i Harstad – en områdeledelse som innehar alt ansvar for feltet – også funksjonene knyttet til anskaffelser, beredskap, logistikkstyring og all vedlikehold og modifikasjon. Fylkestinget anmoder Statoil å gjennomgå dette på ny etter høringsfasen», heter det.

«Fylkestinget oppfatter det som lite målrettet og vil ikke godta å legge hele 35 prosent av Aasta Hansteens driftsorganisasjons virksomhet utenfor Nord-Norge. Fylkestinget mener at rundt 90 prosent av driftsorganisasjonens virksomhet må kunne legges til Drift Nord i Harstad.»

– Vi vil at Statoil må sørge for at Harstad får tildelt større driftsansvar, og at det også etableres en framskutt driftsenhet på Helgeland, sier gruppeleder May Valle.

– Vi kan heller ikke se at det foreligger gode nok grunner for at dette ikke kan skje. De politiske signalene er også entydige, både fra Troms fylkesting og Nordland Fylkesting. Ja det er faktisk sjelden stor enighet i de politiske miljøene i nord om akkurat dette, kommenterer leder i Nordland Venstre, Hanne Nora Nilssen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger