Forankrer verdens største

Publisert 13. august 2014

Stavanger-konsernet GMC har inngått en avtale med Technip for utleie og installasjon av forankringsutstyr til Aasta Hansteen-plattformen.,Ifølge selskapet gjenbruker GMC utstyr og teknologi som oljeveteraner vil kjenne igjen fra storhetstiden til Norwegian Contractors (NC) på 80- og 90-tallet.

Aasta Hansteen er det største gassprosjektet i Norge siden Snøhvit og Ormen Lange. SPAR-understellet til Aasta Hansteen-plattformen er verdens største i sitt slag og kommer fra Asia til Stord for sammenkobling med plattformdekket, som bygges i Sør-Korea.

Slike sammenkoblinger var vanlige da de store betongplattformene ble bygget, som Gullfaks og Troll. Da NC ble avviklet på 90-tallet tok fremsynte ildsjeler i GMC vare på utstyret og teknologien som trengs for å holde de enorme konstruksjonene på plass under sammenkoblingen.

GMC sin avtale med Technip omfatter utleie og installasjon av forankringsutstyr, herunder lektere, ankere og ankerkjetting.

– Foruten at kontrakten har en betydelig verdi for GMC, bekrefter den også vår posisjon innen dette segmentet. Vi synes også det er gøy å kunne gjenbruke utstyr og teknologi som vi har tatt vare på siden 80-tallet. Det er god ressursbruk, samtidig som det er velprøvde løsninger som vi vet virker, sier administrerende direktør Olav Anders Stople i GMC Marine Partner.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger