Publisert 4. februar 2000

Petroleumstilsynet gjennomførte 27. mars 2012 tilsyn med Lundins styring av utbyggingsprosjektet for Brynhild-feltet, knyttet til havbunnsanlegg og rørledninger. Det ble funnet to forbedringspunkter.

Brynhild-feltet bygges ut med en havbunnsinnretning med fire brønner som knyttes til Piercefeltet på britisk sokkel gjennom undervanns rørledningssystemer. Tilsynet er knyttet til vår hovedprioritering om ytre miljø, som innebærer at vi fører tilsyn med at næringen arbeider målrettet for å forebygge ulykker som kan føre til akutte utslipp.

Brynhild er Lundin Norway AS’ første selvstendige feltutbygging på norsk sokkel. Rørledningssystemer som knytter havbunnsinnretningen til det flytende produksjonsanlegget på Piercefeltet, er av typen rør-i-rør, som innebærer at det oljeførende røret ligger inne et beskyttelsesrør.

Hensikten med tilsynet var å følge opp at Lundin iverksetter forebyggende tiltak som står i forhold til mulige konsekvenser av en ulykke med potensial for miljøskade. I tilsynet ble det fokusert på Lundins styring av prosjektleveranser, oppfølging av leverandører og styrende dokumentasjon knyttet til havbunnsanlegg og rørledningssystemer.

Resultat
Petroleumstilsynets (Ptil) gjennomgående inntrykket var at prosjektet blir styrt i samsvar med anerkjente styringsprinsipper for denne type utbyggingsprosjekter. Selskapet synes å ha allokert tilstrekkelig kapasitet og kompetanse til prosjektet, og har knyttet til seg personell med lang erfaring både fra operatørselskap og fra leverandørindustrien.

Det ble ikke identifisert noen avvik fra regelverket, men det ble påvist forbedringspunkter knyttet til organisatorisk uavhengighet ved intern gjennomgang og odkjenning av prosjektets styrende dokumenter.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger