Publisert 4. februar 2000

Scana Industrier og FPSOcean går sammen om å danne et nytt selskap med fokus på utvikling av teknologi og utstyr for flytende produksjon. Målet er å omsette for 300 millioner kroner i løpet av det første, hele driftsåret.

– Selskapet er en forlengelse av det pågående utviklingsprosjektet av en Disconnectable Riser Buoy basert på en felleseid turretløsning for væskeoverføring. Det nye selskapet har samtidig signert en avtale om kjøp av 100 prosent av aksjene i Newcaste-baserte Flexible Engineered Solutions Limited, skriver Scana i en pressemelding.

Det nye fellesforetaket skal levere utstyr til FPSO og LNG-markedet. Selskapet skal også basere seg på øvrig Scana-teknologi og produksjonskapasitet, og vil tre inn i eksisterende teknologiavtaler og eventuelle fremtidige leveranseavtaler med FPSOcean.

I oppstarten vil selskapet ha rundt 45 ingeniører og prosjektledere. Det legges til at tilgjengelig informasjon om de adresserte markedssegmentene indikerer et årlig behov på minimum 15 til 20 flytende enheter over de neste årene.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger