Publisert 4. februar 2000

(OTC ’09) Norske TESS har inngått en allianse med amerikanske GHX, og de to selskapene skal nå sørge for å få sine respektive motparters produkter spredt over to verdensdeler.

ALLIERTE: Norske TESS, representert på OTC gjennom
eksportansvarlig Bent-Ole Hilbert og key account manager
Christian Hana, har alliert seg med amerikanske GHX
(foto: MAGNUS BIRKENES)

Slange- og flensespesialisten TESS har vært aktive på verdensmarkedet i flere år, men som i så mange andre disipliner, er det ganske forskjellige kvalifiseringskrav til utstyr i ulike deler av verden.

Derfor inngikk selskapet i månedsskiftet april/mai en allianse med amerikanske GHX, som med sine ti kontorer langs kysten av Mexicogulfen kan fungere som glimrende salgsvinduer for de norske slangene. Det vil også gi TESS’ faste kunder en bedre sjanse til å få den kvaliteten de er vant til.

Nøye gjennomtenkt
– Dette er noe vi har jobbet med en god stund, og som er nøye gjennomtenkt for begge selskaper. Kort fortalt skal vi selge GHXs produkter i og rundt Nordsjøen, og de skal formidle våre produkter til Mexicogulfen. Vi velger å kalle det en allianse, for dette er noe som kommer til å løpe lenge, og vi ha ingen utløpsdato på avtalen, forklarer TESS’ Key Account Manager, Christian Hana, til Oilinfo fra selskapets plass på årets OTC i Houston.

Er dette en mer attraktiv løsning enn å åpne et eget salgskontor her i statene?
– Vi undersøkte de ulike mulighetene for det under fjorårets OTC, og fant ut med alle skattene, avgiftene, reglene og organiseringen som må gjennomføres for å få til et lokalkontor her, var et lokalt samarbeid mer fornuftig, sier Hana, og legger til at den nye alliansen uansett vil føre til at TESS vil holde en person i USA i perioder fremover.

Til gjengjeld får GHX solgt sine slange-, paknings- og armaturprodukter til sine kunder i Europa gjennom de 103 kontorene TESS har i Norge, Danmark og Storbritannia.

– Jeg må også legge til at TESS får tilgang til en rekke interessante produkter fra GHX gjennom denne avtalen; produkter som utfyller våre eksisterende tilbud, sier Christian Hana til Oilinfo.

Andre året
2009 er det andre året TESS reiser til OTC som en del av Stavangerdelegasjonen. Selv om konferansen ikke er stedet hvor fysiske kontrakter blir underskrevet, er tilstedeværelsen viktig, mener Hana:

– Vi er her for «meet and greet»; for å få kontakt med selskaper som er etablert og driver virksomhet i og rundt Mexicogulfen. Dette er selskaper vi nå bedre kan serve gjennom avtalen med GHX. Slike møter har vi allerede hatt flere av i disse dagene, sier Hana.

På neste års messe vil det kanskje bli naturlig å stå side om side med GHX.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger