Publisert 7. desember 2006

Kristiansund og Vestbase ligger ideelt plassert på Norskekysten for å bli et nasjonalt senter for oljeberedskap, mener oljeutvalget i byen.

Oljeutvalget vil samle mye av det utstyret som i dag ligger plassert rundt om på forsyningsbaser og andre steder langs kysten, skriver tk.no.

Målet er ifølge Oljeutvalgets leder, Arnt A. Wærnes, å opprette et nasjonalt senter hvor Norsk Oljevernforening For Operatørselskap (NOFO), Kystverket og Statens forurensningstilsyn (SFT) er til stede.

Han tror det vil bli et mer effektivt oljevern om kompetanse og utstyr samles på ett sted, og mener at Kristiansund ligger svært gunstig plassert på kysten.

Foto: Vestbase

– Norge har det beste utstyret som er tilgjengelig for å møte en krisesituasjon. Det er ikke oljeinstallasjonene som er den største trusselen, men den stadig økende trafikken av russiske oljetankere utenfor kysten, sier Wærnes til nettavisen.

– Fra Kristiansund kan det mobiliseres både nordover og sørover i løpet av kort tid, sier Wærnes. Han understreker at oljeselskapene som er etablert i byen har stor kompetanse og kapasitet som et slikt senter kan trekke veksler på.

Han peker på Vestbase som en naturlig plassering for senteret.
– Der har man god erfaring i å håndtere offshoreinstallasjoner, det er kort avstand til helikopterbasen og tilstrekkelig slepekapasitet, sier han.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger