Publisert 4. februar 2000

Statoils egenproduksjon har falt med hele 17 prosent i år. Statoil skylder på omfattende vedlikeholds- og modifikasjonsarbeid.

Samtidig med fall i egenproduksjon, reduserer Statoil produksjonen på to felt, blant annet
på Kvitebjørn. (Foto: øYVIND HAGEN/STATOIL)

I årets tredje kvartal hadde Statoil en nedgang i egenproduksjonen på 17 prosent, noe Statoil framhever er i tråd med forventninger. Selskapet forklarer dette på følgende måte:

– Omfattende planlagte vedlikeholdsaktiviteter gjennom hele tredje kvartal har påvirket både olje- og gassproduksjonen vår betydelig. I en periode med høye vedlikeholds- og modifikasjonsaktiviteter både til havs og ved våre gassprosesseringsanlegg, er vi glade for å kunne vise til en positiv utvikling for HMS-resultatene også i dette kvartalet, sier Lund i pressemeldingen med en tydelig adresse til misnøye og bekymring for vedlikeholdsarbeid blant både ansatte og tillitsvalgte.

Reduserer produksjonen
Statoil reduserer produksjonen på feltene Gullfaks Sør og Kvitebjørn, noe som betyr nedjustert produksjonsanslag til 1,9 millioner fat oljeekvivalenter hver dag.

Tidligere har Statoil uttalt et forventet, daglig produksjonsmål på 1,925 til 1,975 millioner fat oljeekvivalenter.

– Vi besluttet nylig å midlertidig redusere produksjonen på to av våre felt i Nordsjøen (Gullfaks Sør og Kvitebjørn) for å sikre tilstrekkelig reservoartrykk for sikker boring av ytterligere brønner, heter det i en pressemelding fra Statoil onsdag.

Den norske operatørgiganten legger også til at det er kortsiktige kapasitetsbegrensninger på Kollsnes, men at reduksjonen på sikt vil gi høyere verdiskapning fra Gullfaks Sør og Kvitebjørn.

Høyere råvarepriser
Resultatet i tredje kvartal i år havnet på 13,8 milliarder kroner mot 6,6 milliarder kroner i samme periode i fjor.

Statoil påpeker at resultatet viser høyere olje- og gasspriser, finansinntekter, lavere skatt og redusert tap på nedskrivninger, samtidig med lavere salgsvolumer.

Justert driftsresultatet i tredje kvartal ble 26,7 milliarder kroner, noe som viser en nedgang på 14 prosent, sammenlignet med fjoråret. Men etter skatt, havnet nedgangen på åtte prosent.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger