Publisert 23. mars 2007

Et nettsted om fornybar energi blir lansert i dag. Det skal bidra til økt kunnskap og større oppmerksomhet i samfunnsdebatten.

Nettstedet fornybar.no er et samarbeidsprosjekt mellom Forskningsrådet, Innovasjon Norge, Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og statsforetaket Enova.

Samarbeidspartnerne mener at satsingen på fornybar energi bør få større oppmerksomhet i samfunnsdebatten. Målet med nettstedet er å bidra til økt kunnskap om fornybar energi. Innholdet skal være så enkelt forklart at nettstedet kan brukes av alle.

– Regjeringens klimapolitikk og satsing på miljøvennlig energi forutsetter god kunnskap i befolkningen. Med fornybar.no og den trykte utgaven i bokform «Fornybar Energi 2007» har vi lagt et solid faglig grunnlag for undervisning, politikk og samfunnsdebatt, sier avdelingdirektør Marit Lundteigen Fossdal i NVE i en pressemelding.

Forskningsrådet mener innsatsen på energiforskning og utvikling av fornybar energi og energieffektivisering bør fordobles, og at ny kunnskap er viktig for å få ned kostnadene forbundet med energiproduksjonen.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger