Publisert 2. februar 2007

En høyreorientert lobbygruppe i USA har tilbudt klimaforskere og økonomer 10.000 dollar, over 60.000 kroner, for å så tvil om konklusjonene fra FNs klimapanel.

NTB

Den høyreorienterte tenketanken American Enterprise Institute (AEI), som støttes økonomisk av ExxonMobil, har skrevet brev til flere forskere i USA og Storbritannia med tilbud om meget rause honorarer for å skrive kritisk og FNs klimapanel, skriver den britiske avisa The Guardian.

Det er mer enn 90 prosent sikkert at klimaendringene de siste tiårene er menneskeskapt, sier FNs klimapanel i sin siste hovedrapport.

American Enterprise Institute, som også har nære bånd til Bush-administrasjonen, skriver i sitt brev til forskerne at de ønsker et kritisk lys på begrensningene i klimamodellene og manglene i klimapanelets arbeid.
– Dette er et desperat framstøt fra en organisasjon som ønsker å forvrenge vitenskap ut fra sine egne politiske mål, sier den britiske klimaforskeren David Viner til The Guardian.

Kenneth Green ved AEI sier til avisen at de ønsket å utgi en uavhengig artikkelsamling som både trakk fram styrker og svakheter ved klimapanelets rapport. Hensikten skulle være å gjøre debatten om klimaendringer mindre polarisert, sier han.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger