Publisert 4. februar 2000

Det er den ikke spesielt overraskende konklusjonen etter evaluering av Olje- og energidepartementets (OED) bevilgninger via Forskningsrådet.

Bevilgningene har bidratt til å nå hovedmålet om å sikre økt, langsiktig verdiskaping og en rasjonell, kostnadseffektiv og bærekraftig utnyttelse av de norske energi- og petroleumsressursene, melder Forskningsrådet.

Fornøyd statsråd
Rambøll Management Consulting AS har utført evalueringen i samarbeid med Nordlandsforskning på oppdrag fra OED i forbindelse med at programperioden for de store forskningsprogrammene RENERGI og PETROMAKS avsluttes i 2013. De har tatt for seg FoU-bevilgninger i perioden 2001-2010 gjennom Norges forskningsråd.

– Dette er viktige resultater. Evalueringen viser at vi er på riktig vei og har valgt mange av de riktige løsningene. Den gir oss samtidig et godt utgangspunkt og kunnskapsgrunnlag for å gjøre FoU-innsatsen på energi- og petroleumsområdet enda bedre og mer målrettet, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Fire milliarder
OED har i perioden 2001-2010 bevilget nærmere 4 milliarder kroner til FoU gjennom Norges forskningsråd. Av dette har 1,8 milliarder gått til petroleumsforskning og 2,2 milliarder til energiforskning. OED har i hovedsak valgt å kanalisere FoU-bevilgningene gjennom Forskningsrådet, og er her en av de største bidragsyterne, etter Kunnskapsdepartementet og Nærings- og handelsdepartementet.

«Evalueringen viser at dette er en løsning som fungerer godt og konkluderer med at Forskningsrådet innehar den riktige kompetansen og organiseringen til å forvalte OEDs forskningsmidler, i tråd med målene som er satt av departementet,» konkluderer Forskningsrådet i meldingen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger