Publisert 10. november 2005

Forskningsrådet mener regjeringens forslag til statsbudsjett har en god forskningsprofil. Samtidig er rådet skuffet over at veksten i Forskningsfondet blir mindre enn ventet.,
NTB

Bondevik-regjeringen ville øke fondet med 39 milliarder kroner, hvorav 14 milliarder allerede lå inne i Stortingets forskningsmelding. I forslaget til statsbudsjett fra den nye regjeringen er de resterende 25 milliarder kronene fjernet.

– Det er klart negativt at man vil redusere veksten i Forskningsfondet, men det er svært gledelig at den nye regjeringen bevarer den gode forskningsprofilen i statsbudsjettet, sier administrerende direktør Arvid Hallén i Forskningsrådet.

Han understreker at det viktige for Forskningsrådet er at regjeringen holder fast ved målet om å trappe opp norske FoU-investeringer til 3 prosent av BNP.

Abelia, NHOs landsforening for IKT-bedrifter, er på sin side skuffet over budsjettet.
– Kuttene til Forskningsfondet, sammen med kuttene til Norges forskningsråd og Innovasjon Norge innebærer et skritt i feil retning i forhold til å nå målet om å bli en ledende forskningsnasjon, sier administrerende direktør Paul Chaffey i Abelia. Chaffey var i mange år stortingsrepresentant for SV.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger