Publisert 4. februar 2000

Bergen Group Hanøytangen er tildelt oppdraget med å gjennomføre landligge for «Safe Scandinavia» i løpet av april i år. Deretter skal riggen til Eldfisk og vikariere som flotell.

For Bergen Group Hanøytangen har prosjektet en estimert kontraktsverdi på mellom 15 og 20 millioner kroner. Kontrakten inkluderer også en opsjon på et kortere landligge i løpet av sommeren 2012.

Safe Scandinavia, som opereres av Prosafe, skal i løpet av oppholdet mobiliseres for ett nytt oppdrag. I tillegg til at det skal utføres en del modifikasjoner og inspeksjoner.

Etterpå skal Safe Scandinavia bli brukt som flotell ved Eldfisk 2/7 E. Dette fikk ConocoPhillips Petroleumstilsynets samtykke til tirsdag 27. mars. Tillatelsen gjelder for tidsrommet 1. mai til 1. september 2012.

Safe Scandinavia skal benyttes som flotell i perioden mens nåværende boligrigg COSL Rigmar er inne ved verft for resertifisering.

Safe Scandinavia ble bygd i 1984 ved Aker Verdal basert på et såkalt Aker H-3.2E design. Den flytende boligriggen var den første flytende enheten som fikk Petroleumstilsynets samsvarsuttalelse (SUT) som flotell, og har 292 enkeltlugarer.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger