Publisert 4. februar 2000

Torsdag var siste dag som Aker Stord og Aker Verdal. I morges heiste verftene nye flagg og 3.200 ansatte må venne seg til å si Kværner, ikke Aker.

Foto: Magnus Birkenes

På generalforsamlingen i Aker Solutions i dag blir det formelt vedtatt at EPC-virksomheten i selskapet skal skilles ut i et eget selskap kalt Kværner. På verftet som fram til i går het Aker Stord er allerede Kværner-navnet på plass.

– Vi begynte å fungere som Kværner i dag, og har skiltet om og heist flagg med ny logo. Jeg har også sett flere som har sprunget rundt med Kværner-logo på ryggen, sier kommunikasjonssjef i Kværner, Odd Naustdal, til Oilinfo.

Det er en omfattende prosess å skilte om verft og kontorer, kjeledresser og visittkort. 3.200 ansatte fordelt på Stord, Verdal, hovedkontoret i Oslo og verft og kontorer i land som USA, Canada, Kasakhstan, Russland, Finland og Kina skal også venne seg til å jobbe for Kværner, og ikke Aker.

Da det nye navnet ble kjent, sa konserntillitsvalgt og styremedlem i Aker Solutions Atle Teigeland at verftene på Stort og Verdal har brukt Aker-navnet i flere tiår, og at de ansatte ville ha foretrukket å fortsette tradisjonen.

– Det var en del skepsis umiddelbart, men nå tror jeg alle syns det er spennende. Etter flere tiår med Aker er det mye følelser knyttet til navnet. Det er bra at de ansatte er engasjert i egen bedrift, sier Naustdal.

Kværner sikter mot børsnotering i juli, og er et rendyrket EPC-selskap.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger