Publisert 4. februar 2000

Dahl Oilfield Services er de første i Norge til å få godkjent sine drill collars, eller tungvektsrør, for fjernoperering. Det har blant annet ført til flere henvendelser fra utlandet.

SLIPPER RøD SONE: Ved modifiserte drill collars
slipper man å ha folk i rød sone under
håndtering av drill collars.
(Illustrasjonsfoto: STATOIL)

For nesten ti år siden ga Statoil uttrykk for at selskapet ønsket en lettere håndtering og fjernoperering av drill collars. Utspillet ble ikke umiddelbart fulgt opp av leverandørene, og i en forskrift fra Oljeindustriens Landsforening fra i fjor ble drill collars unntatt fra forskriften fram til neste revidering.

Gjennom et samarbeid med TH Hill og Fearnley Procter har Dahl Oilfield Services fått godkjent sine drill collars i tråd med Fearnley Procters NS-1 Level 2-godkjenning. Det betyr ifølge slags- og markedssjef Nils Undheim hos Dahl Oilfield Services at selskapet er den første norske aktøren til å få godkjent sine drill collars av en uavhengig instans.

– Vi har ikke funnet noen myndigheter noe sted på kloden som har et system for godkjenning av denne typen utstyr. Arbeidet med denne godkjenningen har pågått i rundt ett år, og vi har fått henvendelser fra flere aktører i utlandet, blant annet Seawell i Brasil, etter at vi fikk denne godkjenningen, sier Undheim til Oilinfo.

– Vi hadde ikke trodd vi skulle få henvendelser fra utlandet på denne typen utstyr, det er jo mange som lager collarer, men det er nok fordi vi er de eneste norske som har denne godkjenningen som backer opp det vi sier, forteller Undheim.

Han tror det blir krav om godkjenning av drill collars neste gang OLF reviderer sine forskrifter, og ser på det som en fordel å være tidlig ute.

– Det har vært mye synsing knyttet til dette tidligere, og det har ikke vært faste krav til inspeksjoner av slike modifiserte drill collars, sier Undheim.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger