Publisert 4. februar 2000

StatoilHydro har mottatt den første oljen og gassen fra Thunder Hawk-feltet i Mexicogolfen. Feltet har en kapasitet på 45.000 fat olje og 70 millioner kubikkfot gass per dag.

Thunder Hawk-feltet er operert av Murphy Oil, og med dette feltet i produksjon har StatoilHydro nå fordoblet sin produksjon i Mexicogolfen.

– Vi går nå inn i en ny fase i Mexicogulfen med betydelig produksjons- og boreaktiviteter planlagt i høst. Vi har gjort vesentlige investeringer i dette området, og denne produksjonsstarten er nok et eksempel på at selskapets vurderinger var riktige da vi gikk inn i Golfen for noen få år siden, sier leder av StatoilHydros oppstrømsaktiviteter i USA og Mexico, øyvind Reinertsen.

Thunder Hawk ble oppdaget i 2004 og vedtatt utbygget i 2006. Den halvt nedsenkbare plattformen på feltet mottar brønnstrøm frat re undervannsbrønner som ligger på over 1.700 meters dyp.

StatoilHydro har 25 prosent andel på Thunder Hawk, mens de øvrige eierene er Murphy Oil (operatør 37,5 prosent), Eni (25 prosent) og Marubeni Oil & Gas (12, 5 prosent).


Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger