Publisert 4. april 2013

Jan Erik Geirmo i BP håper at den første oljelasten fra Skarv kan gå etter helgen.,- Det er fartøyet Scott Spirit fra Teekay som skal frakte oljen fra Skarv-feltet, forteller Jan Erik Geirmo fra oljeselskapet BP til Petro.no.

Under et dialogmøte i Bodø i dag, arrangert av Norsk olje og gass fortalte han om Skarvs ringvirkninger regionalt. Da kunne han også fortelle at den første lasten med olje kommer til å gå i løpet av april.

600.000 fat
– Skarv-skipet er nesten helt fullt nå, og om alt går som vi håper, kommer første lasten med Scott Spirit til å gå etter helgen, sier han til Petro.no.

Han peker på at når oljeproduksjonen og lastingen er på et regulært nivå, vil man ligge på en produksjon på 165.000 oljeekvivalenter per dag.

– Scott Spirit kommer til å gå omtrent hver tiende dag, og har en kapasitet på rundt 600.000 fat, sier Geirmo.

Skarv startet opp produksjonen ved årsskiftet, men da i hovedsak gass.

– Skarv består av 80 prosent gass og 20 prosent olje. Til sammen er det omtrent 500 millioner fat oljeekvivalenter i Skarv, fortalte Geirmo.

Han kunne også fortelle at det ville ha vært billigst å plassere Skarv-organisasjonen enten i Kristiansund eller i Stavanger.

– Men vi valgte Sandnessjøen, da vi vurderte det slik at det ble skapt mest ringvirkninger her, sier Geirmo.

Han anslår at det har blitt investert rundt 3,5 milliarder kroner regionalt, fordelt på 1,5 milliarder i Sandnessjøen og 2 milliarder i Brønnøysund.

– I Brønnøy-regionen er det omkring 180 petroleumsrelaterte jobber, og 150 i Sandnessjøen. Her vil det i tillegg komme et sted mellom 50 og 100 nye i løpet av 2013, sier han.

Kontraktstildeling
BP har for øvrig besluttet å lagre, vedlikeholde og teste havbunnsutstyr for Skarv i Sandnessjøen.

– Til dette trengs 3.000 m2 bygg for lagring, 1.000 m2 bygg for vedlikehold, 2.500 m2 utendørs lager, kontor for 5-10 personer, samt en kai. Her samarbeides det med Statoil og vi forventer tildeling av kontrakt 3. kvartal i år. Dette kan bli starten på en ny virksomhet i Sandnessjøen, opplyste Geirmo om under dialogmøtet.

Siste fra forsiden

DNO kjøper fem felt i Norne-området

Enighet i sokkeloppgjøret – lønnsøkning på 44.000 kroner

+

Sender Linus til Hanøytangen for klassing

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger