Første oljelast fra tidligere Statoil-felt

Publisert 1. august 2014

Mindre enn to år etter at Statoil solgte sine 18.75 prosent i West Qurna-feltet i Irak til sin russiske partner Lukoil, melder det russiske selskapet at de endelig begynner å få avkastning på investeringene.,Ifølge Lukoil ankom en lastebåt fra Litasco (Lukoil`s internasjonale marketing og handelsdivisjon) igår havnen i Basra i Sør-Irak for å laste det første partiet med olje. «Dette er en del av tilbakebetalingen på de kostnadene som Lukoil har hatt i fase en (”Early Oil”) i West Qurna-2 prosjektet,» melder selskapet. West Qurna-2 er et av verdens største, nye oljefelt.

Videre meldes det at skipet vil være i havnen i Basra i flere dager for å laste en million fat (ca. 160.000 tonn) olje, den første lasten med råolje som tilhører Lukoil, og del av gjenkjøpsavtalen i følge vilkårene i West Qurna-2 serviceavtalen.

Samtidig har produksjonen på West Qurna-2 nådd et nivå på 280.000 fat per dag. «Prosjektet går helt etter planen og LUKOIL oppfyller sine kontraktsforpliktelser,» melder Lukoil.

– Denne første lasten med råolje er et ytterligere bevis på det gode samarbeidet mellom LUKOIL og Irakiske myndigheter i å utvikle landets olje industri, sier Lukoil Overseas President Andrey Kuzyaev.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger