Publisert 4. februar 2000

StatoilHydro vil sette sin første brønn som operatør i Canada i løpet av fjerde kvartal 2008. Mizzen-prospektet utenfor kysten av Newfoundland og Labrador er øverst på lista.,

HYRET: «Henry Goodrich» skal bore for StatoilHydro
i Canada (foto:TURBOSQUID)

Prospektet befinner seg i Flemish Pass-bassenget offshore kysten av Newfoundland og Labrador, og vanndybdene i området er solide 1.100 meter.

Det er allerede avgjort at brønnen skal bores ved hjelp av den halvt nedsenkbare riggen «Henry Goodrich», og StatoilHydro har nå undertegnet en avtale som sikrer at kanadiske Husky Oil deltar i boreprosessen. Som takk for hjelpen får Husky Oil 35 prosents eierandel i lisensen.

StatoilHydro undertegnet nettopp en riggdelingsavtale med Petro-Canada og Husky Oil, og det er dette som har sikret riggen «Henry Goodrich» på så kort varsel. Den kommer til området i sommer, melder StatoilHydro.

– Flemish Pass-bassenget er et nytt og nærmest uutforsket område på Canadas østkyst. Vi deltar allerede i produksjonen fra Terra Nova og Hibernia-feltene, og har lært mye av våre partnere i løpet av de tolv årene vi har vært her. Nå ser vi frem til å sette i gang med våre egne boreoperasjoner, sier StatoilHydros sjef for operasjoner i Canada, Johan K. Mikkelsen, i en kommentar.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger