Publisert 4. februar 2000

Oljetankeren «SKS Satilla» oppdaget ved et uhell riggen «ENSCO 74» i Mexicogulfen. Riggen forsvant for over et halvt år siden, og tankskipet fikk en kraftig ripe i lakken.

Jackup-en var blant riggene som forsvant under orkanen Ike, men nå har den altså dukket opp igjen. Riggen ble oppdaget da «SKS Satilla» skrapte borti riggskroget, noe som igjen påførte skipet kraftig skade i ballasttankene.

Riggen har blitt oppdaget rundt 104 kilometer sør for Galveston. Etter at riggen forsvant utførte Ensco International omfattende undersøkelser med både fly og sonar for å finne riggen, uten å lykkes.

Tankskipet begynte å krenge etter å ha truffet riggen, men den amerikanske kystvakten melder at ingenting av skipets last har lekket ut, og at mannskapet er i sikkerhet.

– Fartøyet er nå i balanse, og mannskapet er i sikkerhet. Ingen olje har lekket ut i vannet. Nå losses oljen fra skipet over i to tankskip, og vi vil deretter sørge for å ta tankskipet til et verft for reparasjon. Riggen som ble oppdaget vil nå bli merket med en bøye, sier James Elliot, sjef for marin sikkerhet hos den amerikanske kystvakten i Texas, i en pressemelding.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger