Publisert 1. april 2008

Styret i Statnett har besluttet at de to reservekraftanleggene i Midt-Norge fullføres, til tross for betydelige kostnadsoverskridelser og forsinkelser. De to kraftverkene er nå beregnet til å koste totalt 2,3 milliarder kroner.

petro.no

Det melder Statnett i dag.

Reservekraftverkene bygges på anleggene på Tjeldbergodden i Aure og Nyhamna i Aukra. Opprinnelig ble reservekraftverkene anslått til å koste totalt litt over 1,5 milliarder kroner.

– Kostnadsøkningen har sammenheng med at prosjektet har vist seg vesentlig mer komplisert enn forventet, en meget stram tidsplan og et generelt stort kostnadspress i byggenæringen, skriver Statnett i en børsmelding.

I følge det statlige selskapet er Statnett har også framføringen av et gassrør fra gassterminalen på Nyhamna til reservekraftverket like ved vist seg å være mer krevende enn antatt, ettersom arbeidene må gjøres mens gassterminalen er i full drift.

– Anlegget på Nyhamna er derfor betydelig forsinket og forventes ferdig i februar 2009. Det andre anlegget, på Tjeldbergodden, er fullført og klart for testkjøring, understreker Statnett.

Da bestlutningen ble tatt i 2006, ble reservekraftverk ansett som nødvendig for å håndtere en svært anstrengt kraftsituasjon generelt og i Midt-Norge spesielt.

Og forholdene er ikke vesentlig forbedret nå to år etter, sier konsernsjef Odd Håkon
Hoelsæter i Statnett.

– Kraftbalansen i Midt-Norge har over lang tid utviklet seg negativt. Reservekraft er derfor blitt et helt nødvendig virkemiddel. Derfor er det også riktig å fullføre arbeidet med begge kraftverkene, til tross for de store og sterkt beklagelige kostnadsøkningene. Denne type investeringer må betraktes som en forsikringspremie. Prosjektet vil nå bli omorganisert og styrket, og et eksternt revisorteam vil bli engasjert for å gjennomgå alle sider av prosjektet, uttaler Hoelsæter.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger