Publisert 4. februar 2000

Produksjonstallene fra norsk sokkel i februar viser en nedgang på 1,1 millioner Sm3 oljeekvivalenter fra samme måned i fjor. Særlig oljeproduksjonen er i fritt fall.

I februar 2010 ble det produsert 8,7 millioner standard kubikkmeter (Sm3) olje på norsk sokkel. Det er 0,9 millioner Sm3 mindre enn samme måned i fjor.

Gassproduksjonen forholder seg nokså stabil med en produksjon på 9,7 milliarder Sm3 i februar 2010, mot 9,8 milliarder Sm3 samme måned året før. Natural Gas Liquids utgjorde en produksjon på 1,2 millioner Sm3 i år, mot 1,4 millioner Sm3 året før.

Til sammen ble det produsert 20,1 millioner Sm3 oljeekvivalenter på norsk sokkel i februar måned i år. Det er 1,1 millioner Sm3 mindre enn februar i fjor.

Produksjonen fra Vale var stengt i februar på grunn av tekniske problemer, og produksjonen fra Draugen var stengt i perioder på grunn av kulde.

Så langt i 2010 er det produsert i gjennomsnitt 2 millioner fat olje, og total 2,3 millioner fat væske.

Total petroleumsproduksjon de to første månedene i år er rundt 42,3 millioner Sm3 oljeekvivalenter. Det er 1,3 millioner Sm3 mindre enn samme periode i fjor. Særlig oljeproduksjonen har falt, med en produksjon på 18,5 millioner Sm3 olje de to første månedene i år. Det er 1,5 millioner Sm3 mindre enn samme periode året før.

Foreløpige produksjonstall for mars i år viser en gjennomsnittlig dagsproduksjon på 1,916 millioner fat olje, 0,347 millioner fat NGL og kondensat, og 10,5 milliarder Sm3 netto gass.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger