Publisert 4. februar 2000

Tilstanden til Control Cutter-gründer Petter Birkeland er fortsatt kritisk etter eksplosjonsulykken på Malm Orstad.

Den sympatiske gründerens familie går i dag ut i lokalavisen Solabladet og takker for all støtten de har fått etter at Petter og kollega Tjerand Tveit ble innlagt på Haukeland universitetssjukehus i Bergen med alvorlige brannskader etter eksplosjonsulykken på Voll mandag formiddag.

– Det er godt med alle som bryr seg. Det er vi takknemlige for. Alle de tre skadede mennene her er tøffe karer, så dette skal vi klare. Men vi har en fryktelig lang og krevende vei foran oss, sier Birkelands nærmeste familie til Solabladet .

Seks personer ble skadet i ulykken, deriblant Birkeland og Tveit, som sammen med en 28 år gammel mann ble fraktet til Bergen i helikopter. Tilstanden til Birkeland hadde torsdag kveld status som «kritisk,» mens de to andre har status «alvorlig skadd.» To av de tre som ble igjen i Stavanger skal være utskrevet, mens en fremdeles ligger på Universitetetssykehuset i Stavanger.

årsaken fortsatt uavklart
Det var i sluttfasen av testingen av Control Cutter-verktøyet, en oppfinnelse Birkeland utviklet for å kutte ankerkjettinger fra supplybåter og som kunne avverget «Bourbon Dolphin»-ulykken i 2007, at ulykken skjedde. Politiet har sagt de har en teori om hva som gikk galt, men «vil ikke gå ut med noe på det nåværende tidspunkt.»

– Testen foregikk i et avgrenset område og gikk tilsynelatende som planlagt. Det var ingen personer tilstede i det avgrensede området. Eksplosjonen skjedde da porten til hallen ble åpnet og personell som hadde overvåket testen fra utsiden var på vei inn i hallen, skriver Malm Orstad AS nettsider.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger