Fortsatt oppgang for nordsjørigger

Publisert 4. juni 2013

Og det norske markedet er mest stabilt, sier analyseselskap.,Det samlede antallet rigger på britisk og norsk sokkel er nå oppe i 72, viser tall fra analyseselskapet Infields.

Mens antallet på norsk sokkel har ligget relativt stabilt gjennom nedgangene i både 2008 og begynnelsen av 2010, har markedet på britisk sokkel vært mer flyktig, men sistnevnte var ved siste telling oppe i 35. Årsaken til oppgangen og det mer stabile britiske markedet for riggene, er økt produksjonsboring for å få mer ut av eksisterende felt og dempe produksjonsfallet, kombinert med intensivert leting i nye områder som West of Shetland, mener Infields.

På norsk sokkel er antallet rigger oppe i 37, fordelt på 11 jackuper og 26 semier, sier Infields, og glemmer boreskipet ”West Navigator.” Også på norsk sokkel er økt produksjonsboring medvirkende årsak til det sterke markedet, men også aktiviteter som følge av tildelingene i 21. runde og forventede boringer i kjølvannet av 22. runde-tildelingen, planlagt nå i juni, vil bidra, mener selskapet.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger