Fortsetter installering av seismisk lyttekabel

Publisert 3. juni 2014

I sommer og høst fortsetter arbeidet med å installere seismisk lyttekabel på Snorre. På Grane skal et eget system med seismisk lyttekabel bli installert. Arbeidet forventes ferdig vinteren 2015.,I den tiden kabelen ligger på eksponert på sjøbunnen, før den er dekket til, vil den være svært sårbar for enhver ytre påvirkning.

– Det henstilles om å unngå tråleaktivitet i området i den aktuelle perioden, skriver OD i en melding.

Permanent reservoarmonitorering innebærer at det legges en lyttekabel på havbunnen permanent for å gi oftere og bedre seismisk bilde av forandringer i reservoaret. Kabelen brukes for å skaffe mer kunnskap om reservoaret og dermed gi mulighet til å utvinne mer olje.

Installeringen av systemet innebærer at kabelen legges på sjøbunnen før den graves ned eller dekkes med stein slik at den er overtrålbar.

Snorre -feltet vil kabelen legges med fartøyet «Havila Phoenix», og nedgravingen vil bli operert fra «Northern Wave». På Grane -feltet vil fartøyet «Olympic Zeus» både legge og grave ned kabelen.

Kontraktene
Kablene leveres av det amerikanske selskapet Geospace Technologies. Kontrakten har en verdi på 900 millioner kroner. DeepOcean skal installere kablene på Snorre og Reef Subsea Norway A/S skal installere kablene på Grane. Disse kontraktene har en samlet verdi på rundt 700 millioner kroner.

Installasjonsarbeidet startet i 2013 på Snorre og skal etter planen starte i løpet av 2014 på Grane.

Snorre-feltet er lokalisert i blokk 34/4 og 34/7 i Nordsjøen. Vanndybden i området er omtrent 300-350 meter. Grane-feltet er lokalisert i blokk 25/11 . Vanndybden i området er omtrent 130 meter. Feltene opereres av Statoil.

Les også:

Seismikkabler skal gi mer olje

Reseroarmonitorering på Snorre starter torsdag

PRM på Grane til våren

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger