Publisert 29. mars 2006

Planene om å legge frem forvaltningsplanen kommende fredag sprekker. Regjeringen har bestemt seg for å utsette den med en uke. I Nordland frykter man hva som kommer.

I dag samles Arbeiderpartiet i nord til Nordområdekonferanse i Bodø. Men selv om det vil bli generelle problemstillinger som er oppe på konferansen, så vil nok forvaltningsplanen for Barentshavet og havområdene utenfor Lofoten og Vesterålen ligge i bakhodet hos de fleste, skriver nordlys.no.

Frykt i Nordland
Nordland Arbeiderparti frykter at man i regjeringen forhandler vekk all virksomhet utenfor Vesterålene på feltet Nordland 7 i et forsøk på å gi SV en miljøseier.

– Vi har fra Nordland Aps side vært veldig klar. Feltet Nordland 7 utenfor Vesterålen skal være en del av det som åpnes for drift i Forvaltningsplanen. Vi vil ikke at Nordland skal bli et miljøalibi for alt i nord og sør. Vi kan ikke leve med at Nordland skal bli et verneområde midt i Norge. Nordland 7 må være med i en eller annen form, sier leder i Nordland Ap, Gunnar Skjellvik til Nordlys.

Felles front
Også fra Troms og Finnmark er det en enhetlig front for mer oljevirksomhet i nord. Også utenfor Nordland.

– Jeg skjønner veldig godt Nordland. Vi støtter dem i å få en konsekvensutredning av Nordland 7. Samtidig er det slik at når tre parti skal regjere i lag så må det komme til kompromiss, sier leder i Finnmark Arbeiderparti, Ingalill Olsen.

– En forsiktig og miljømessig forsvarlig utbygging av petroleumsvirksomheten i nord er et klart krav fra en samlet parti- og fagbevegelse i nord. Norge er en oljenasjon, og vi er en del av Norge, sier leder i Troms Ap, Bjørn Inge Mo.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger