Publisert 8. februar 2008

Stortingsrepresentant Per-Kristian Foss går av som nestleder i Høyre etter seks år. Han forsikrer at det ikke ligger noe dramatikk bak beslutningen.,NTB

Valgkomiteens frist utløper i helgen, men Foss ga fredag beskjed om at han ikke tar gjenvalg som nestleder. Hans etterfølger vil bli valgt på Høyres landsmøte i april. Høyres andre nestleder er Jan Tore Sanner.

– Seks år er en passelig periode. Når nå Erna Solberg fortsetter som leder, er det på sin plass med litt fornyelse. Det ligger verken frustrasjon eller noen form for protest bak min beslutning, sier Foss (57) til NTB.

Fortsetter på tinget
Han legger til at han fortsetter som politiker, og at beskjeden til valgkomiteen ikke betyr noen endring for hans arbeid på Stortinget.

– Dette er ikke et varsel om nedtrapping fra min side, sier Foss.
Han beskriver de seks årene som en turbulent periode, der Høyre er gått fra regjeringsposisjon til dagens opposisjonstilværelse, fra et elendig valg i 2005, til et godt valg i 2007.

– Jeg mener jeg har bidratt til å gi partiet en bred profil. I dag er Høyre et gjenreist parti i god, gammel form, sier Foss.

Pensjon
Den avtroppende nestlederen sier at han har vært spesielt opptatt av økonomisk politikk og skatter, kanskje ikke unaturlig ettersom han var finansminister i Bondevik-II-regjeringen.

De siste to årene har han arbeidet mest med spørsmål som gjelder arbeidsmarkedet og trygder.

Foss vil overhovet ikke ha noen formening om hvem som bør etterfølge ham.

– Dette spørsmålet vil jeg absolutt ikke kommentere. Det er opp til valgkomiteen og landsmøtet å bestemme den slags. Men jeg har meddelt Solberg, Sanner og resten av partiledelsen om min beslutning. Alle har tatt det med fatning, sier Foss.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger