Publisert 30. oktober 2006

Høyres nestleder Per-Kristian Foss spår full krig om sykelønna.

NTB

Forhandlingene om kutt i sykelønnsutbetalingene går inn i en avgjørende uke. I dag møtes partene på nytt og mandag 6. november blir det endelig klart om den såkalte IA-avtalen om inkluderende arbeidsliv og kutt i sykefraværet vil overleve.

Høyres nestleder og tidligere finansminister Per-Kristian Foss mener at en av partene må gi seg. Ellers blir det maksimalt med uro, spår han:
– Det blir jo krig ut av det, full krig mellom partene. Erfaringene viser også fra andre land at dette ikke skaper det beste grunnlaget for effektive tiltak, sier Foss til NRK.

Foss mener at sykefraværet må ned og at ansvaret hviler både på arbeidstakere og arbeidsgivere. Men budsjettet er ikke riktig kobling, sier han:

– Jeg tror feilen er koblingen mellom budsjettsaldering og fornuftige tiltak for å få ned sykefraværet. Det siste er uansett nødvendig. Og det må både arbeidstakere og arbeidsgivere ta sin del av ansvaret for. Men å få til tiltak som virker så umiddelbart at de sparer staten for utgifter i størrelsesordenen 2-3 milliarder kroner, og det skal skje fort, det tror jeg er en umulighet, sier Foss.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger