FPE med Goliat-kontrakt

Publisert 4. desember 2014

Fire Protection Engineering AS (FPE) er tildelt en serviceavtale for brannslokkesystem til Goliat av Eni Norge.,Kontrakten omfatter idriftsettelse av slokkesystem, service, periodisk vedlikehold og teknisk driftstøtte.

Goliat FPSO-en er basert på det norske Sevan 1000-konseptet. Goliat er en skreddersydd og spesialtilpasset plattform for å kunne drive sikker og stabil oljeproduksjon i Barentshavet.

Goliat-feltet er lokalisert 80 km vest for Hammerfest. FPE fikk i 2011 leveransen av brann slokkesystemet fra Hyundai Heavy Industries i Korea som bygger Goliat FPSO-en for Eni Norge AS.

– FPE berømmer Eni Norge AS for å sikre overføring av kompetanse om installert utstyr fra prosjekt til drift, og vi gleder oss til å bidra til kostnadseffektivt
vedlikehold og høy oppetid av produksjonen på Goliat, sier Rolf Thorkildsen, administrerende direktør i FPE.

– Vår fordel er at vi selv sitter på all dokumentasjon og kunnskap om installert utstyr i denne kategorien på Goliat. Dette vil utvilsomt bidra til optimalisert service og vedlikehold, samt totaloversikt over utstyrets levetid, sier Thorkildsen.

FPE er en del av Align-gruppen som leverer sikkerhetskritiske løsninger innen Teknisk Sikkerhet til den internasjonale olje- og gassindustrien.

Align-gruppen leverer pumpe systemer, branntekniske systemer, brann- og gassystemer, samt FEED/Modifikasjonsløsninger innenfor teknisk sikkerhet gjennom Aligns datterselskaper.

Align-gruppen eies av Hitec Vision og Converto Capital via Bokn Invest.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger