FPSO-studie til Petrolink

Publisert 8. september 2014

Centrica Energy har tildelt Petrolink kontrakt for å utføre en studie på mulige undervannsløsninger for et FPSO-konsept (Floating Production, Storage and Offloading vessel) på Frigg Gamma Delta feltet i Nordsjøen.

Studien skal identifisere mulige havbunnsrammer, undervannsrørledninger, stigerør og stigerørdiametere. I tillegg skal Petrolink levere en anbefalt undervannsløsning, samt beregne varmetapkoeffisient for en senere FEED -studie (Front End Engineering Design) av denne FPSO –løsningen, samt et overslag av kostnads- og kapitalbehov og en overordnet tidsplan for en slik utbygging.

– Vi er veldig fornøyd med å ha signert denne avtalen med Centrica”, sier Arve Sem-Henriksen, leder av Ingeniørtjenester i Petrolink.

– For Petrolink er dette en viktig kontrakt og en utfordring for våre erfarne drifts- og prosess ingeniører».

Petrolink har kontorer i Stavanger, Bergen, Aberdeen, Doha og Kuala Lumpur, og leverer støttetjenester til drift av plattformer, havbunnsanlegg og flytende produksjonsenheter til havs, olje- og gassterminaler på land, raffinerier og prosessanlegg inkludert LNG-terminaler, samt anlegg for kraftproduksjon og karbonfangst. I tillegg leverer de tjenester knyttet til konseptvalg, driftsforberedelser, driftsstøtte og beredskap. Kundene er først og fremst operatørselskaper og rettighetshavere i Norge og internasjonalt.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger