Publisert 4. februar 2000

(ONS2010) Hollywoodstjerne og Oscar-vinner Kevin Costner gjestet årets ONS i Stavanger for å presentere sitt oljeverninitiativ Blue Ocean Solutions for norske aktører. I samarbeidet og forbedringens navn.

CELEBERT: ONS’ Jon Are Rørtvedt eskorterer Kevin Costner
inn til pressekonferanse (Begge foto: ALF INGE MOLDE)

– Folk må forstå at mitt liv er mer enn bare det å være skuespiller. Dette er noe jeg har investert store penger i og er lidenskapelig opptatt av, sa Costner til forsamlingen onsdag.

Hans Blue Planet Solutions har gjennom to tiår drevet utviklingen av en helt ny type sentrifuge for å skille olje og vann i etterkant av oljesøl, og BP har nå bestilt 32 slike enheter for å få bukt med oljesølet etter «Deepwater Horizon»-ulykken i april. Nå er de offisielt på jakt etter norske samarbeidspartnere, og Costner og hans partnere berømmet Norge for å være i tet innen oljevernberedskap:

– Vi er ikke nødvendigvis bare på jakt etter partnere, men etter åpne sinn. Det tror vi det er mulig å finne her. La det være klart: Vi har stor tro på vår teknologi, og kommer ikke her med hatten i hånda for å få innpass. Vi vil bidra til å forbedre enda mer det som allerede er bra teknologiske løsninger, sa Costner.

Blue Planet Solutions vil bruke uken til å gjennomføre en rekke møter med fremtredende selskaper (ikke navngitte) innen norsk oljeindustri.

– Vi anser Costner som en svært kompetent forretningsmann som har viet både personlige ressurser, tid og penger til utviklingen av en teknologi som gjør et betydelig bidrag til ivaretakelse av miljøet. Fokuset på ny teknologi og miljøvern er akkurat hva ONS handler om, sier ONS-president Kjell Ursin-Smith i en kommentar til besøket.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger