Publisert 4. februar 2000

Roxar har utviklet to nye programvareløsninger som gjør at operatører kan jobbe med visualisering, overvåking, analyse og tolkning av reservoarer på en felles desktop.

Roxar Fieldwatch er et spesialisert Windows-basert feltovervåkingssystem som gir undersøkelses- og produksjonsselskaper mulighet til følge med på feltene sine fra avstand, og Roxar Fieldmanager er et styringssystem for produksjonsdata. Sistnevnte gjør det mulig å styre og tolke data fra feltene, skriver Roxar i en pressemelding.

Begge løsningene er bygget på Roxars datainnhentingsteknologi ved navn DAQCUS. Det legges til systemene gjør det mulig å identifisere trender, mønster eller spesielle interesseområder til videre analyse. Resultatet er mer informasjon og mindre usikkerhet når en skal ta viktige avgjørelser.

– Oljeselskaper krever i dag et helt bilde av sine reservoarer, men blir ofte overveldet av rådataen. Et enkelt olje- eller gassfelt kan generere opp til en terrabyte med data hver dag. Om det gjelder temperatur, trykk eller strømningsrate, spiller Roxar Fieldmanager og Fieldwatch en avgjørende rolle i omdanningen av rådata til verdifull, avgjørende informasjon og sørger for en komplett løsning fra feltinstrumentet og inn på skrivebordet, reklamerer administrerende direktør i Roxar, Gunnar Hviding.

Han legger til at markedsintroduksjonen ikke kunne ha funnet sted på et bedre tidspunkt.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger