Publisert 4. februar 2000

(OTC, Houston) Norske Helifuel er ikke noen fysisk gigant, men får stadig høyere aktelse blant utenlandske operatører. Nå har invitasjonene begynt å komme fra det lukrative brasilianske markedet.

STøDIGE SKRITT: Jorunn Håvardsholm og
Oddvar østensvik i Helifuel hører mange
forespørsler på portugisisk, og begynner å
bli klare for utlandet (Foto; MAGNUS BIRKENES)

– Den siste turen vi tok til Brasil, var for rundt tre uker siden. Da ble vi spesialinvitert av arrangørene av en meget spesialisert messe for helidekk- helifuel-utstyr, og presenterte våre løsninger og det norske standardregelverket for rundt 150 mennesker der nede, forklarer daglig leder i Helifuel, Oddvar østensvik, til Oilinfo fra den norske paviljongen i Texas.

– De er faktisk ganske imponerte over standardiseringen for helikopterfylling og tilhørende utstyr vi har på norsk og britisk sokkel, og uttrykker ovenfor oss et klart ønske om å harmonisere sine standarder med våre, legger østenvik til.

Forsiktige steg
For et lite selskap som Helifuel kan det voksende, potensielt gigantiske brasilianske markedet stille selskapet ovenfor en helt ny hverdag og helt nye utfordringer. å komme seg inn i varmen i Brasil kan være en omfattende oppgave, mye grunnet strenge lover om lokalt innhold og et femtitalls separate skatte- og fortollingsregler, men østenvik og standpartner, markedssjef Jorunn Håvardsholm, er klare for å satse dersom forholdene ligger til rette.

– Vi ser at vi har et godt navn i markedet, men i skrivende stund er vi mest på utkikk etter å få oversikt over hva brasilianerne trenger, og hvilke muligheter det vil gi oss. Vi har fått flere relativt spesifikke forespørsler, og disse skal vi se nærmere på, forsikrer Håvardsholm.

– Skal vi inn i det brasilianske markedet, skal vi gjøre det skikkelig, sier østenvik til Oilinfo.

I mellomtiden fortsetter utenlandske interessenter å ta turen innom selskapets hjørne på den norske paviljongen på Reliant Center.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger