Publisert 4. februar 2000

Docwise Ltd. i Nederland har vunnet fire tunge, marine transportprosjekter som inkluderer FPSOen til Goliat, to oppjekkbare rigger og en lekter. Avtalen har en verdi på 283 millioner kroner.

Dockwise ble tildelt kontrakt med Hyundai Heavy Industries for blant annet transport av Goliat-FPSOen. Det nederlandske selskapet skal frakte den flytende Sevan-FPSOen til Goliat fra Korea til Hammerfest i 2013. Goliat er 112 meter i diameter og 75 meter høy.

– Goliat-kontrakten er et godt eksempel på den type oppdrag som vi i økende grad ser innen transport av større og tyngre produksjonsplattformer. Vi er stolte over å bli valgt av Hyundai Heavy Industries og Eni til dette prosjektet, sier André Goedée, Dockwise-leder, i en pressemelding.

Seadrill Offshore AS har også valgt selskapet til å transportere en ny oppjekkbar rigg fra Singapore til Norge i 2011. Også på oppdrag for Diamond, skal Dockwise frakte en rigg fra Mexicogolfen til Brasil i løpet av 2010.

Ifølge en pressemelding fra selskapet, har Dockwise en flåte på 20 halvt nedsenkbare fartøy med ulike konsept og design, spesialisert for transport og installasjon.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger