Publisert 4. februar 2000

Under president Medvedevs besøk til Paris denne uken deltok han og den franske presidenten på undertegnelsen av intensjonsavtalen som kan sikre GdF Suez’ ni prosent i gassledningen Nord Stream.

NORD STREAM: Russerne skal sende gass gjennom
østersjøen til Tyskland.

Avtalen mellom de to innebærer at de to selskapene, Gazprom og GdF Suez, har startet diskusjoner om å involvere det franske selskapet i den ennå ikke bygde gassrørledningen som skal sende gass fra Russland til Tyskland gjennom østersjøen fra 2012.

– GdF Suez vil være inkludert i prosjektet før konstruksjonen av rørledningen begynner i april, sier en industrikilde til the Moscow Times.

Kjøper av Wintershall og E.On

Det franske selskapet skal kjøpe de ni prosentene fra de to andelseierne E.On Ruhrgas og Wintershall, som hver har 4,5 prosent.

Styreleder i Gazprom, Aleksey Miller, tror utbyggingen av rørledningen og deltakelsen til GdF Suez kan være med på utvikle energisektoren på hele det europeiske kontinentet.

– Verdien av dette prosjektet er vanskelig å overvurdere, det kommer til å bli en ekstra energigaranti for millioner av forbrukere, sier Miller i en pressemelding fra selskapet.

Den russiske presidenten, Dmitri Medvedev er for tiden i Frankrike på et statsbesøk, og var med på signeringen av intensjonsavtalen.

Siste fra forsiden

Bruker tre rigger til å bore 69 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger