Publisert 4. februar 2000

John Fredriksen truer Berge Gerdt-Larsen-kontrollerte Petromena med søksmål etter det Seadrill-eieren karakteriserer som alvorlige beskyldninger og usannheter.

I går publiserte Petromena et brev fra John Fredriksen, som Seadrill-eieren sendte Petromena 27. august. Der henviste han til en børsmelding som ble sendt ut 26. august, hvor Petromena går langt i å antyde at Seadrill og New York-baserte AMA Capital Partners har rottet seg sammen for å forpurre obligasjonslånene selskapet har tatt opp i forbindelse med bygging av rigger som har kontrakt med Petrobras.

– Denne pressemelding inneholder en rekke alvorlige beskyldninger og usannheter som er av en slik art at Seadrill finner det nødvendig å rettsforfølge styret i Petromena for publiseringen av denne, skriver John Fredriksen.

Han skriver videre at Petromena fikk en frist til klokken 18.00, 27. august med å trekke tilbake beskyldningene, ellers ville Seadrill «igangsette juridisk prosess mot de ansvarlige for meldingen». Meldingen ble aldri trukket tilbake.

Til E24 sier Petromenas konsernsjef Lars Moldestad at han ikke er spesielt overrasket over responsen fra Fredriksen.

– Det var vel som forventet fra den kanten. Vi ønsker nå å finne ut hva som egentlig har skjedd i denne saken, sier Moldestad til E24.no, og uttrykker usikkerhet rundt om saken kan løses utenfor retten.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger