Publisert 4. februar 2000

Stavanger er for dyrt, og det er mangel på kvalifisert arbeidskraft, sier Fredriksen om Seadrills fremtid i Norge.

– Ingenting er endelig avgjort. Men kostnadene er sentrale. Vi tenker alltid kostnader. Stavanger er en av verdens dyreste byer. Og det er mangel på kvalifisert arbeidskraft. Det er svært sentralt for oss, sier Fredriksen i et lenger intervju med Dagens Næringsliv.

Det er på spørsmål fra avisen om Seadrill fortsatt vil ha ledelsen plassert i Stavanger, at det ovennevnte svaret kommer.

– Vi har North Atlantic for Nordsjøen og Nordområdene. Tiden vil vise, sier Fredriksen om temaet og gir stafettpinnen over til sin nære medarbeider Tor Olav Trøim.

– Vi mener ledelsen bør sitte der man kan drive kostnadseffektivt, og har best tilgang til kvalifisert personell og kommunikasjon. Og så må man ta med historien til en viss grad. Men man kan ikke bruke historien til å bygge fremtiden. Så dersom du ikke har tilgang på kvalifisert arbeidskraft og de andre forutsetningene endres, så må du flytte, sier Trøim.

Trøim peker videre på at flere sammenlignbare aktører har flyttet fra Norge de siste årene.

– Fire av våre seks største konkurrenter har flyttet de siste fem årene. I tillegg er en blitt kjøpt opp. To har flyttet til London, og to til Sveits. Det viser at dette er en dynamisk bransje hvor det er behov for å finne en base der kostnader, tilgang til kvalifisert personell og kommunikasjon, er lagt til rette for forretninger. Det er mange byer og land som ønsker å tiltrekke seg selskaper som Seadrill og som vil strekke seg langt fordi de ser de positive økonomiske ringvirkningene, sier Trøim videre til Dagens Næringsliv.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger